Inici

Creu càtara

Benvingut/da a la web del Camí dels Bons Homes en BTT.

Amb aquesta pàgina hem volgut posar a disposició de tothom el que va ser la nostra experiència realitzant el Camí dels Bons Homes en BTT el Juliol del 2006. Van ser 5 dies superant ports durs, trams a peu, baixades interminables i moments imborrables que ens han servit per descobrir meravellosos paisatges i racons que d'altra manera segurament mai hauriem arribat conèixer.

Nosaltres partíem de la experiència d'haver realitzar el camí de santiago l'estiu del 2002 (www.camisantiago.tk), hem de dir però que aquest camí poc té a veure amb la peregrinació cap a Compostel·la, ni de bon tros el realitza la mateixa quantitat de gent ni disposa de tots els serveis que la ruta xacobea té associats, però al seu favor té que els paratges per on tránscorre són d'una bellesa difícilment igualable. Per poder-ne gaudir però, es necessita superar trams de certa dificultat. Tot i axiò, amb un mínim d'entrenament i una planificació acord amb la nostra condició física el fan accessible a la majoria de gent.

Als aspectes paisatgístics se li ha d'afegir el misteri que envolta tot el món càtar, s'ha dit que ells guardaven el secret del Gran Grial, que protegien la descendència "secreta" de jesucrist, els merovíngis o que guardaven el famós i mai trobat tresor de l'Ordre del Temple. Certes o falses, és evident que el Catarisme va ser un mode de vida que ràpidament va aconseguir un gran suport, tant en nombre de seguidors, com econòmic i militar. Exemples d'això últim són els nombrosos castells que hi ha repartits per tot el sud de l'actual França, l'antiga Occitània, exemples com Montsegur, Queribús o les ciutats de Béziers o Carcassone demostren el poder que van arribar a assolir.

Per tots aquests motius volem animar a tothom a realitzar-lo i si la nostra experiència us serveix d'ajuda ens sentirem orgullosos d'haver-hi col·laborat.

Carcassone. Foto presa en la tardor del 2004